D LANGKAWI 2011.

D LANGKAWI 2011.

Sunday, April 26, 2009

26/4/2009. Kayuhan ke Batu Hampar Yan.

Menuju ke air terjun Batu Hampar...tolak cikit je..

Tat Isa....Bila lagi..
Gambar kenang kenangan bersama RCT di batu hampar..
Kayuha ke Batu Hampar Yan.. melawat Dusun Tuanku ...Pagi ni gerek aku ada masaalah sikit...Tapi nak ikut Gak....Perut tu control cikit...

Bersih kawasan ni...



Restoran Kat depan Hospital Yan...Kena ais kacang..









Friday, April 24, 2009

25/4/2009 JALAN JALAN SEKITAR JIRAT CINA KAT SG KUNYIT.

Hari ni sibuk sikit...pagi hantar angah dan kak long ke sekolah..angah ada pertandingan nyasid peringkat daerah kuala muda di SK Jeniang...kak long ada latihan kat SMK Gurun..minggu depan nak lawan...pas tu aku ke kaki Gunung Jerai dengan MERIDA aku...dalam satu jam..ronda kawasan kampung...balik dlm kul 930... pi jemput kak long pas tu je SK JENIANG. SK GURUN PUSAT dapat no 2...wakil daerah...Tahniah...














Latihan panjat bukit....













Monday, April 20, 2009

Sekitar Kaki Gunung Jerai Tmn Gurun Jaya 19/04/2009

Angah..Ikut abah kayuh dari Gurun jaya Ke Gunung Jerai....pi ..balik..12 km.Caya la..


Umi... Caya la....



Kak Long..



video

video
video

Gunung Jerai Nasi Minyak 18/04/2009

Rehat jap...

Semut gergasi gunung jerai...
Keindahan alam...

Cikgu dengan anak murid...

Abang polis....
Tauke mai bagi semangat....
Setting mesti cun...
Kat parking...

Aku no 5 dari kiri....orang baru belajar...

Sunday, April 19, 2009

Salam perkenalan.....20/04/2009

Asalamualaikum semua.....saya mula berminat dengan mountain bike ni lepaas tengok medical checkup....2009...mak datok..kolestrol...sukan tak minat...pas tu ambil keputusan nak main mountain bike..boleh gak keluarkan peloh....petang2 ajak anak main kat Tmn Gurun Jaya....alhamdulillah....sekarang rasa ok...dah seronok dgn mountain bike ni.....balik kerja pukul 6 sampai 7 start kayuh...
Kak long...
Ni kat area Taman Gurun Jaya... petang2 main kat sini...offroad..
Anak abah....
Kayuhan pertama ke KG POKOK TAI...pi rumah NASIQ....
Basikal ni aku beli kat sobeng punya abang...28/03/2009.mula tu memang nak beli baru.tapi hari tu pi kedai soobeng gerek out of stock....memang laris...tak sangka lak....nak tunggu stock baru soo beng cakap hujung bulan april baru sampai...itu pun x comform...dia kata ada kontena dari Germany nak masuk...stock untuk malaysia dah habis..Kalau tak kena tunggu hujung bulan ogos merida model 2010 masuk.Merida ni kalau tengok review BIKERADA UK.kira ok la...lagi pun dah upgrade RD SHIMANO XT.FORK RS DIRT 2. . CRANK TRUVATIV..Yg lain...set dore + hyd d brake.kira ok la..untuk org baru...Gerek ni size 14.5 inch. memang sesuai untuk ketinggian 5.3 inch.