D LANGKAWI 2011.

D LANGKAWI 2011.

Saturday, June 27, 2009

Kayuhan hari sabtu dengan orang umah.27/06/2009.

Hari sabtu macam biasa kayuh dengan orang umah ke Titi Hayun...Pagi ni kayuhan berjalan lancar..dah x sangkut2...Aku macam biasa dengan gerek anak aku (downhill bike)..berat gila..shifter pulak tu x berfungsi...so aku set siap2 low cardio...supaya bukit x sangkut ....Sampai kat Titi Hayun lebih kurang jam 0930am....masa tu Sokri kat batu hampar,sorang2...so dia pi titi hayun..sembang2...member RCT lain dalam perjalanan ke Batu Hampar..Bad,Zali & anak, dan Tokan....Aku jumpa pun dlm perjalanan balik kat bukit sebelum selekoh kubur...Sampai Gunung minum jap sambil sembang2 dgn Bad...Besok kayuh lagi..x tahu haluan...
Bersama org tersayang...
Selekoh Maut (selekoh kubur)
Depan Maktab Mahmud..

Dah turun 59 kg ...
Baru turun 3 kg...










Thursday, June 25, 2009

Training kat Gunung Jerai. 25.06.2009.

Hari ni org umah nak tray panjat Gunung....so aku ikut je...Pukul 6 pm dari Gurun Jaya..Kayuh pun sampai kat SAS restoran je...itu pun kira ok la...pelan2....Janji Kayuh....
Pelan2..janji sampai.... Durian baru luroh.....
video

Tuesday, June 23, 2009

Gurun Jaya Off road..Kayuh dgn orang umah je..23.06.2009.

Hari ni kayuhan bersama org umah kat off road Gurun Jaya...ni fist time org umah ikut off road...mula2 tu x larat gak...pas tu seronok lak main off road....esok petang x tau lagi nak pi mana...kayuh tetap kayuh... Kira boleh la tu...dah pi titi hayun 2 kali...


Boleh ke panjat bukit ni.... Downhill....







Monday, June 22, 2009

Kayuhan Perdana Hari Bapa. 22.06.2009.

Hari ni angah nak buat Kayuhan Perdana sempena Hari Bapa.Gurun-Guar Chempedak-Gurun...jarak lebih kurang 16 km...Jarak yang paling jauh angah kayuh...aku syok gak layan anak aku ni...Bersemangat nak kayuh pi Guar....Balik sekolah lebih kurang jam 6 pm kami start kayuh...Sampai rumah lebih kurang pukul 7 pm... Baru kayuh 10 km...ok lagi kot..Dah sampai kat Guar.... Layan off road kat bendang... Angah layan Pak Long pancing Puyu...








Saturday, June 20, 2009

Kayuhan bersama Sokri . Gurun Titi Hayun.21.06.2009.

Hari aku kayuh dengan sokri..kayuh pelan2 je nak test CUBE baru..kayuhan hari ni 25km >30kmph je...boleh tahan gak....lama x kayuh dgn Sokri..member2 lain x joint kerja malam...Sokri pun kerja malam gak...Bad pi Jamboree ..dapat no 285 dari penyertaan 1023 orang.caya la Bad...dengar cerita memang mencabar...sabo je....Kalau baca WHAT MOUNTAIN BIKE june CUBE LTD RACE tempat ketiga ketogari 800++pound....senyum je Sokri...Tunggu...retantion bonus....Full Sus lak....


Lama x basuh gerek....sayang ooo..gerek baru...




Gaya Hidup Sihat.& Kayuhan Ke Titi Hayun. 20.06.2009.

Hari ini aku kayuh dengan orang umah ke Titi Hayun.Biasalah kawasan dusun ni redup dan nyaman...Memang sesuai untuk orang umah...Lepas ni bolehlah panjat Gunong...Hari Jumaat lepas 12.06.09 aku buat pemeriksaan kesihatan kat PFK dengan kerjasama kelinik kesihatan bidong.Keputusan pemeriksaan memang menyeronokan....Berat 60 kg.Tinggi 159.BMI 24 (Berat badan Anda Unggul)....Aku perlu turunkan berat dlm 2kg lagi kot.mungkin tang perut...Dah 3 minggu berat x turun2 dok tang 60 kg.Hari ahad lepas aku sembang dgn bang Ly kat Gunong Jerai,Bangg Ly nasihat minum air banyak2....
Berat 60kg.Tinggi 159. BMI 24 (Berat Badan Unggul)
Gambar terbaru aku.....













@

Monday, June 15, 2009

Kuala Trengganu Fun Ride.15.06.2009

Hari ni aku kat Kuala Trengganu,Training.kat Primula Beach Resort...Tengok kat hotel ada gerek..satu jam RM 5.00.Habis kelas, lebih kurang pukul 6pm kami bertiga memulakan kaayuhan mengelingi Batu Buruk...Kayuh kat pantai memang mencabar....Tapi memang seronok..Habis kayuh pi pekena ikan celup tepong..perhh.... Ni hotel penginapan di Batu Buruk..Primula Beach resort. Ikan celup tepong...Yummmy..Budin & nasiq.... Gian nak dayung... Ni kat pantai Batu Buruk...
Persaingan sengit Budai & Nasiq.....

video

Friday, June 12, 2009

Kayuhan Bersama Orang Umah,Dusun Titi Hayun 13.06.2009.

Hari ni aku buat kayuhan menghala ke Titi Hayun melaluai kawasan dusun...Buah durian dah banyak luruh...Hajat nak pi sampai titi hayun...tapi banyak sangat orang kenduri kawin....so kayuhan hari ini terpaksa di cepatkan takut nanti bertembung time org tengah makan....sebab umah pengantin dekat dengan jalan...malu lak...tu pun masa lintas kat situ depa dah semawa minum..terimakasih je...Dalam perjalanan pulang basikal aku puncit...nasib baik boleh tampung..Masa tengah tanpung gerek ada kereta berhenti...mula2 aku x perasan,rupa2nya Cikgu Fisol... bawak keluarga melawat dusun...Terima kasih. Aku dulu sangkut gak kat sini.... Biasalah ..... Adik2 ni yg tolong ambil gambaq kami...

Buah chempedak di luar pagar.Ambil galah tolong jolokan.Kami ni baru belaja.Kalau salah tolong tunjukan......



video