D LANGKAWI 2011.

D LANGKAWI 2011.

Sunday, February 28, 2010

Kayuhan Gunong Jerai Off Road

Hari ini kayuhan offroad Gunong Jerai bersama Saiful Manjong,Shah Perwaja,Abg Halim
Guar,Cikgu & Tat Isa (Tat Panjat gunong je) .Ingatka Saiful naik kereta ,rupa2nya dia kayuh dari SP.
Aku & Shah Kayuh dari Gurun Jaya,Abg Halim & Cikgu kayuh dari Guar..Tat pun sama..Kayuhan hari ni bermula dari kaki Gunong panjat sampai Pondok 2 turun dan p offroad Gurun Jaya...Kayuhan hari ni seronok2 je...Saiful nak mandi...aku pun nak mandi....x mandi kat sini rugi....











Nak try kayuh...










Salah satu bukit yg kena panjat...







Cikgu dah berpeluh...
Mandi puas2..

Saiful underwater.

Sembang2 memang syok..panas pun x pe...


Video Offroad Gurun.

video

Friday, February 26, 2010

TAK TAHAN GODAAN GUNONG JERAI.

Hari ni P Gunong Jerai,ingat nak sarapan je...jumpa lak Saiful Manjong,Lan Mobil & Cikgu Din.
Lama x jumpa saiful (terima kasih belanja minum).Depa tunggu member TRM dari Perllis.pas tu member kat tempat kerja lak sampai...aku x tahan ...balik rumah terus kayuh p gunong jerai...member2 dah start kayuh, aku kayuh pelan2 depa tunggu kat pondok no 2...Hari ni group RCT yg ikut ada 6 orang termasuk Lee Munaf ahli baru.(gerek baru 5 hari)tapi kayuh dah sampai pondok no 4.Tahniah...Cikgu Din ,Saiful,Lan Mobil kayuh dgn TRM Wa Don,Zan KX and The Gang,..Depa ni kayuh memang laju x dan nak ligan...makan apa x tau...kami cuma sampai pondok no 4 je...cukup le...lepas gian...
Jumpa lagi....

Wednesday, February 24, 2010

Kayuhan bersama Perwaja mtb di Gurun Jaya offroad.

Kayuhan pada petang ni bersama Perwaja Mtb,kat Gurun Jaya offroad.Rahman Perwaja call aku petang ni nak kayuh Offroad Gurun Jaya,aku x de masaalah.Balik kerja lepas hantar anak terus jumpa Rahman & perwaja mtb kat tempat yg dijanjikan padang footsal Gurun.kayuhan bermula lebih kurang jam 5.50 pm.Member2 yg ikut aku sebelum ni x sempat main kat sini x larat,hari ni bersama Rahman & perwaja mtb main kat sini , jarak kayuhan lebih kurang 8km.aku sempat gak bawak p waterfall seperti yg aku katakan.Lepas ni aku rasa akan lebih ramai yg sudi untuk menikmati offroad Gurun Jaya.(lepas kayuh boleh berendam) Member dari KBS pun dah bagi lampu hijau nak kayuh.(alan)..

Jumpa lagi...kayuhan untuk kesihatan.







Saturday, February 20, 2010

Gunong Jerai Offroad.

Gunong Jerai offroad.
Gunong Jerai>Lubuk Kawah>Gurun Jaya Waterfall>Gunong jerai.
Jarak Kayuhan 20km++.
Zaire,Arid,Tat,Zali,Panjang,Bad,Farul,Abau.


Hari ni kayuhan Offroad Gunong Jerai yg pertama..Test road baru...Jarak kayuhan 20 km..5 km lagi x sepat nak kayuh member2 dah x larat.Jarak keseluruhan yg aku dah survey lebih kurang 25 km...Lepas ni aku tambah sikit lagi..baru best..Kayuhan dari Gunong Jerai ke Kg Titi teras (offroad dusun dan kebun getah) sampai Lubuk Kawah.Dari Lubuk Kawah ke Gunong Jerai pakai jalan kg...Pas ni boleh ikut offroad bendang Ke Gunong Jerai.Panjat Gunong Jerai sikit selepas cabel ada rumah sebelah kiri masuk ikut tepi rumah downhill sampai simpang kat kawasan perumahan baru.Kayuh pi Jirat Cina (offroad sebelum jirat cina kat dusun rambutan,sebelah kiri) Kayuh sampai pencawang Sg Kunyit..start offroad Gurun Jaya sampai Waterfall..kat kawasan offroad gurun jaya ni memang best..memerlukan skill yg baik...ada sungai,rock garden,jalan yg berlopak,bukit bukit yg mencabar & downnhill yg menarik..track kat gurun jaya ni cuma 8km je.....kawasan ladang sawit...dah penat kayuh boleh p mandi kat waterfall....Terimakasih untuk semua yg menjayakan kayuhan hari ini...


Farul...

Arid..agak2 la kalau nak mandi kat atas tu...

Zali underwater...


Member2 yg ikut kayuhan hari ini...
Arid....yess...

Bad.(org kuat RCT)

Farul.....masih solo...

Abau & Panjang...kat sini kena tolak gerek...
Bad & Farul.
Arid cuba cross sungai...berjaya gak...
Downhill....cross sungai...pas tu kena panjat bukit...

Panjang..




Zaire & Arid kat Lubuk Kawah..
Gerek baru...cam tu la...

Arid & Bad...kat Lubuk Kawah..

Tunggu giliran downhill....
Kat kebun Getah..





video

Wednesday, February 17, 2010

Dr.Mahathir sedih Langkawi tiada dalam LTdl.



Utusan Malaysia.
Isnin 15 Februari 2010.

LANGKAWI-Mantan Perdana Menteri Tun Dr.Mahathir Mohamad,sedih keranaPulau Langkawi tidak lagi menjadi laluan dalam Jelajah Basikal Le Tour De Langkawi (LTdl), Sejak beberapa tahun lepas.
........... .......... .............. ...........
Dr.Mahathir berkata Kejohanan basikal bukit antarabangsa Langkawi akan di adakan pada 26 dan 27 jun ini bagi menggantikan perlumbaan LTdl di pulau peranginan itu.


Katanya kejohanan itu akan di anjurkan oleh sebuah syarikat tempatan dengan menawarkan hadiah keseluruhan bernilai RM500,000.


Menurutnya dua kategori akan dipertandingkan,iaitu acara merentas desa sejauh 55 km dan marathon 120 km.
........... ......... ........... ..............

Tuesday, February 16, 2010

Gunong Jerai Ride Bersama TRM & GEREK GUNONG.

Kayuhan Gunong Jerai bersama Timbalan Ketua Polis Perlis Tuan Zull Aznam Harun @TRM & GEREK GUNONG.

Hari ni kayuhan Gunong Jerai meriah..Group pertama GEREK GUNONG & group Kedua TRM Perlis..Boleh gak aku berkenalan...Cuaca hari ni memang panas.Kayuhan bermula jam 9 am.member2 Gerek Gunong sampai seawal jam 8am setengah jam kemudian Group TRM sampai.Aku & group RCT Cuma 3 org je...ok la tu wakil RCT,member2 yang lain pusing Gunong 60km.Kat bawah aku nampak kereta Saiful Manjong....mungkin dah kayuh...(lama x jumpa)...
Sebelum ni aku pernah panjat gunong dengan Group Gerek Gunong bersama Tok Megat.Group TRM ni mungkin pertama kali,sebelum ni dgn ZanKx..Depa ni kayuh memang laju aku ikut belakang je.Tuan Zull,Che Rus,dan yg lain2(nama x ingat).Depa jemput kayuh Wang Kelian Lak...makan2 kat seberang.Aku Panjat Wang Kelian sekali je...KPLR 2009.memang mencabar.Kat Resort Jalan pun jem.Punya lah meriah Gunong Jerai.
"SELAMAT DATANG KE GUNONG JERAI"



Bersama TRM.


Gerek Gunong.

Che Rus.