D LANGKAWI 2011.

D LANGKAWI 2011.

Saturday, February 20, 2010

Gunong Jerai Offroad.

Gunong Jerai offroad.
Gunong Jerai>Lubuk Kawah>Gurun Jaya Waterfall>Gunong jerai.
Jarak Kayuhan 20km++.
Zaire,Arid,Tat,Zali,Panjang,Bad,Farul,Abau.


Hari ni kayuhan Offroad Gunong Jerai yg pertama..Test road baru...Jarak kayuhan 20 km..5 km lagi x sepat nak kayuh member2 dah x larat.Jarak keseluruhan yg aku dah survey lebih kurang 25 km...Lepas ni aku tambah sikit lagi..baru best..Kayuhan dari Gunong Jerai ke Kg Titi teras (offroad dusun dan kebun getah) sampai Lubuk Kawah.Dari Lubuk Kawah ke Gunong Jerai pakai jalan kg...Pas ni boleh ikut offroad bendang Ke Gunong Jerai.Panjat Gunong Jerai sikit selepas cabel ada rumah sebelah kiri masuk ikut tepi rumah downhill sampai simpang kat kawasan perumahan baru.Kayuh pi Jirat Cina (offroad sebelum jirat cina kat dusun rambutan,sebelah kiri) Kayuh sampai pencawang Sg Kunyit..start offroad Gurun Jaya sampai Waterfall..kat kawasan offroad gurun jaya ni memang best..memerlukan skill yg baik...ada sungai,rock garden,jalan yg berlopak,bukit bukit yg mencabar & downnhill yg menarik..track kat gurun jaya ni cuma 8km je.....kawasan ladang sawit...dah penat kayuh boleh p mandi kat waterfall....Terimakasih untuk semua yg menjayakan kayuhan hari ini...


Farul...

Arid..agak2 la kalau nak mandi kat atas tu...

Zali underwater...


Member2 yg ikut kayuhan hari ini...
Arid....yess...

Bad.(org kuat RCT)

Farul.....masih solo...

Abau & Panjang...kat sini kena tolak gerek...
Bad & Farul.
Arid cuba cross sungai...berjaya gak...
Downhill....cross sungai...pas tu kena panjat bukit...

Panjang..




Zaire & Arid kat Lubuk Kawah..
Gerek baru...cam tu la...

Arid & Bad...kat Lubuk Kawah..

Tunggu giliran downhill....
Kat kebun Getah..





video